jan
18

A nagyszerű ötletekből, ezek megvalósításából és az ezekbe való befektetésekből is rengetegen lettek már milliomosok, és akár Te is az lehetsz. Álom? Sokak számára igen. De hidd el, megvalósítható, ezt ezrek és ezrek példája tanúsítja szerte a világon. Hogy csak néhány vállalatot említsünk, amelyekről már bizonyára hallottál: McDonald's, Apple, Xerox, Microsoft...Ezek mind egy ember, vagy egy kisebb csoport tevékenysége révén lettek mamutvállalatokká. Mindegyik sikertörténet lényege azonos: valaki rájött egy szolgáltatás szükségességére, vagy egyszerűen csak arra, hogy egy meglévőt miként lehet olcsóbban és hatékonyabban végezni, és energiát nem kímélve, minden akadályt leküzdve valóra váltotta ötleteit. 

A tőzsdén jegyzett cégek többsége valamikor magánvállalkozásként kezdte, és amikor eljutottak egy olyan pontra, hogy belső pénzügyi forrásokból már nem lehetett finanszírozni a cég növekedését, részvényeket adtak el a nagyközönségnek, a cég terveinek megvalósítását pedig az így összegyűlt pénzből fedezték.A befektetők azért veszik a részvényt, mert remélik, hogy a cég profitja és ezáltal a részvények ára emelkedni fog.Ha a cég a befolyt összeget okosan használja fel, akkor részvényeik ára a jövőben növekedni fog.  A befektetőket általában nem a múlt, hanem a jövő érdekli. A kérdés a következő: miért hajlandók a befektetők egyre többet és többet adni egy részvényért? Ennek egyszerűen az a magyarázata, hogy a befektetők azt remélik, hogy a cég a pénzt hatékonyan fogja felhasználni, és a következő év végén a nettó profit nő, így részvényeik ára hasonló arányban nő.

Mindannyiunk számára, akiknek nincs meg a megfelelő technikai érzékünk a fénymásológép, egy számítógép, elektromos autó vagy hasonló szerkezetek feltalálásához, azért van még remény. Egy 100 dolláros befektetés a
Xerox, IBM vagy General Motors részvényeibe az első kibocsátáskor, 25-30 év múlva több tízezer dollárt ért.

A sikeres tőzsdei befektetés titka egyrészt a megfelelő cégek részvényeinek jól időzített megvásárlása, másrészt annak felismerése, hogy mikor érik el a cégek növekedésük és ezáltal részvényeik árának csúcspontját. Egyszerű, nem? Elvben igen, a gyakorlatban nagyon keveseknek sikerül ezt tökélyre vinni. Én viszont segítek Neked abban, hogyan.

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdesuli.blog.hu/api/trackback/id/tr335763856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása